Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Мамалига

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

1 ч. ч. царевично брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. краве масло
1 ч. ч. вода
сол на вкус

за плънката:

300 г пресни печурки
30 г сушени гъби
1 скилидка чесън
2 стръка пресен лук
100 г топено сирене
4 с. л. краве масло
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
заквасена сметана за гарниране
2 с. л. царевично брашно за поръсване

Приготвяне

    1

Водата заедно с маслото, млякото и солта се кипват. Силата на огъня се намалява, на части се сипва брашното и се бърка с дървена лъжица, докато се сгъсти.

    2

Сушените гъби се накисват във вода за 10 минути, а чесънът се прави на паста.

    3

Печурките се почистват и се пържат на силен огън в 2 с. л. масло, докато се зачервят. Прибавят се сухите гъби, мащерката, сол, черен пипер и чесънът. Котлонът се изключва. В сместа се слагат ситно нарязания лук и топеното сирене.

    4

Мамалигата се изсипва в тава, на дъното на която има пергаментова хартия. С помощта на намокрена лъжица се разпределя на тънък слой. Отгоре се слага плънката.

    5

Навива се руло с помощта на хартията и се залива с 2 с. л. разтопено масло. Поръсва се с царевичното брашно и се пече в загрята на 200°С фурна, до златисто. При поднасяне се гарнира със сметана.