kaufland.bg/recepti
Мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 парчета)
за 10 шишчета от свинско месо:
4 | вратни пържоли (без кост) |
1 | червена чушка |
1 | жълта чушка |
1 | глава лук |
за 10 пилешки шишчета:
500 г | пилешки гърди |
1 | зелена чушка |
1 | червена чушка |
1 | глава червен лук |
10 | пресни дребни печурки |
за маринатата (за 500 г месо):
8 с. л. | зехтин |
1 /2 ч. л. | кимион |
1 /2 ч. л. | червен пипер |
100 мл | бяло вино |
1 скилидка | счукан чесън |
7-8 стръка | магданоз |
4 с. л. | соев сос |
2 с. л. | настърган лук |
Приготвяне
- 1
Всички продукти за маринатата се смесват в купа и се разбиват с тел, до хомогенизиране.
- 2
Пилешкото и свинското месо се реже на кубчета, които се слагат в маринатата и се оставят да престоят така 30 минути, а най-добре – 12–24 часа.
- 3
Зеленчуците се режат на парчета, с размери, по-малки от кубчетата месо, защото иначе изгарят, а месото остава недоизпечено. Между кубчетата мариновано месо се нанизват зеленчуци и шишчетата се пекат около 15 минути от всички страни, като по време на печене се мажат с марината.