Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Мариновано цвекло с моцарела и рукола

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

200 г сирене Моцарела (бейби)
1 глава цвекло (500 г)
8 с. л. зехтин
100 мл балсамов оцет
1 /2 лимон
1 връзка рукола
50 г орехови ядки
черен пипер и сол на вкус

Приготвяне

    1

Цвеклото се сварява, обелва се и с помощта на белачка се изрязват тънки ленти, които се заливат със зехтина, 1 с. л. балсамов оцет и изцедения сок от лимон. Подправя се с настърганата лимонова кора, черен пипер и сол. След като се овкуси цвеклото, се изважда и в същата марината се поставят листата рукола.

    2

Останалият балсамов оцет се сипва в тенджера и се загрява, докато се изпари на половина.

    3

В чиния за сервиране се подреждат 3-4 топчета Моцарела, увити с маринованото цвекло. Отстрани се аранжира от маринованата рукола, поръсва се с наситнените орехови ядки и отстрани се капва от сгъстилия се балсамов оцет.