kaufland.bg/recepti
Маринован октопод
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
1 (1-1,2 кг) | октопод |
2-3 | дафинови листа |
1 /2 л | маслиново масло |
1 | лимон |
5-6 | чесън |
20 г | каперси |
30-40 г | сушени домати |
морска сол | |
пипер меланж |
Приготвяне
- 1
С помощта на чукче, октоподът се начуква не много силно, за да може да се отпусне мускулатурата. (Това помага за по-бързото му приготвяне). Слага се във вода с дафиновите листа, морска сол, пипер и се оставя да ври 40–45 минути.
- 2
В подходящ съд се сипват маслиновото масло, лимонът, разрязан на две, намачканият чесън, каперсите, сушените домати, морска сол и пипер. Сместа се слага се на котлона и се кипва.
- 3
Пипалата на октопода се слагат в подходящ съд и се заливат с горещата марината. Когато тя изстине, съдът се затваря. Съхранява се в хладилник до две седмици. Маринованият октопод е чудесна добавка към свежи салати и предястия.