kaufland.bg/recepti
Масло с авокадо и босилек
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
1 | авокадо |
1 | лайм |
1 скилидка | чесън |
1 /2 връзка | босилек |
250 г | меко краве масло |
1 ч.л. | сол |
Съвет
-
За по-пикантен вкус може да се прибави малко лют червен пипер и ситно нарязани листа кориандър.
Приготвяне
- 1
Авокадото се разполовява, почиства се от костилката и с помощта на лъжица се отделя от кората.
- 2
Лаймът се изцежда и сокът му се добавя към обеленото авокадо. Чесънът се обелва и нарязва на едро.
- 3
Босилекът се измива, листенцата се отделят от стеблото, прибавят се към авокадото и заедно с мекото масло всичко се пасира добре.
- 4
Авокадовото масло се овкусява със сол и кора от лайм. Изсипва се върху оризова хартия и се навива на руло. Оставя се в хладилник за минимум час. Използва се като добавка върху горещи пържоли или скариди на грил, например.