Минестроне
Продукти (6 порции)
3 | големи картофа |
3 | малки тиквички |
3 | морков |
1 /4 | голяма глава целина |
1 | голяма глава лук |
1 консерва | сварен фасул |
400 г | белени домати от консерва |
100 г | дребна паста мидички |
100 г | бекон |
1 /2 връзка | магданоз |
3 с. л. | зехтин |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в сгорещения зехтин.
- 2
Последователно се прибавят нарязаните на кубчета моркови, лук и целина.
- 3
Когато променят цвета си, се слагат пасираните домати и малко вода. Похлупва се и се оставя да къкри на слаб огън.
- 4
След около 10 минути се прибавят картофите, нарязани на кубчета, наливат се 1,2 л вода, овкусява се със сол и пипер и се оставя да ври на на тих огън, под капак, за 10–15 минути.
- 5
Към супата се прибавят нарязаните на кубчета тиквички и пастата. Ако е необходимо, се налива още малко вода и отново се похлупва. Оставя се на огъня, докато пастата се свари.
- 6
Накрая се слага фасулът и се вари още няколко минути на огъня. Супата се поръсва с наситнения магданоз и се сервира.