Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Морска супа

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

250 г калмари
8 броя рулца от раци
300 г лефер
4 с.л. маслиново масло
1 к.ч. фиде
2 скилидки чесън
1 глава лук
200 г стерилизирани домати
2 щипки босилек
2 щипки мащерка
2 щипки риган
1 ч.л. сол
лют пипер на вкус

Съвет

  • Вместо лефер може да се използва кефал или мерлуза.


Приготвяне

    1

Калмарите се почистват. Измиват се добре и се режат на шайби, а пипалата – на парченца.

    2

Леферът се почиства, измива се и заедно с калмарите и обеления, разрязан на четири лук се поставя в тензух, който се завързва така, че да се получи торбичка. Слага се в тенджера, залива се с 1,5 л студена, подсолена вода и се оставя да заври. Котлонът се намалява и всичко се вари 15 минути.

    3

Чесънът се нарязва на филийки и се запържва за 20-30 секунди в тенджера със загрятото маслиново масло. Добавят се пасираните домати и се налива бульонът от сварената риба. След като кипне, варенето продължава още 15 минути на тих огън.

    4

Леферът се изважда от тензуха, почиства се от кожата и костите, и месото се накъсва на парченца. Слага се, заедно с подправките, калмарите и фидето в тенджерата при доматите.