Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Морска треска на тиган с цикория и резене

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

400 г филе от морска треска
1 глава резене
3 глави цикория
150 г краве маслo
50 мл бяло вино
1 /4 връзка кориандър
сол
черен пипер

Съвет

  • Кориандърът може да бъде заменен с магданоз.


Приготвяне

    1

Филето от треска се измива, подсушава, филетира и разделя на порции. Резенето се измива, подсушава и нарязва на полумесеци. Цикорията се измива, подсушава и разрязва на четири по дължина.

    2

Половината от маслото се разтопява в голяма тенджера и в нея се задушават резенето и цикорията. Прибавя се бялото вино и се овкусява със сол и черен пипер. Ври около 10 минути под капак.

    3

Междувременно останалото краве масло се препържва до карамелено в тенджера. Оставя се да изстине и се прецежда през фино сито. Маслото се загрява повторно в тиган и рибата се запържва за около 5 минути.

    4

Листата на кориандъра се измиват и подсушават. Рибата се подрежда върху резенето и цикорията. Гарнира се с листата кориандър.


Видеорецепта