Моцарелено хлебче с пилешко
Продукти (5 порции)
800 г | брашно |
350 мл | вода |
300 г | сварени пилешки гърди |
250 г | сирене Чедър |
250 г | моцарела |
100 г | краве маслo |
2 пакетчета | суха мая |
1 ч.л. | захар |
1 с.л. | сол |
магданоз |
Приготвяне
- 1
Брашното и сухата мая се сипват в голяма купа. Разбъркват се и се оформя кладенче в средата на купата. В него се сипват солта, захарта и водата. Внимателно се разбърква с дървена лъжица. Когато цялата вода се абсорбира от брашното, готовата смес се изсипва от купата върху набрашнена повърхност и започва да се меси с ръце. Трябва да се образува тесто, което да не лепне по ръцете.
- 2
Разрязва се на три равни части, които се разточват на дълги и не много широки ивици. Върху всяка ивица в средата се слага по 100 грама от накъсаните пилешки гърди, чедър и няколко парчета моцарела. След това краищата на всяка ивица се повдигат и се прищипват така, че да се затвори плънката отвътре.
- 3
Така получилите се рула се слагат едно до друго. Горните им краища се поставят едно върху друго и се притискат така, че да се слепят. Останалата част от рулата се сплита на плитка. Плитката се слага върху тава с кухненска хартия и се намазва с разтопеното масло и наситнен магданоз. Пече се в предварително загрята на 180°C фурна 30-35 минути.