Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Норвежка рибена супа

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

1 кг рагу от сьомга
300 г морски дарове
200 г филе от бяла риба
1 дафинов лист
1 /2 връзка магданоз
1 /2 ч.л. черен пипер на зърна
2 моркова
2 стръка целина
1 стрък праз
50 мл бренди
300 мл животинска сметана
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Рагуто от сьомга се завива в марля и се слага в тенджера, заедно с дръжките от магданоза. Добавят се дафиновият лист и зърната черен пипер. Залива се с около 2 л вода, кипва се и се готви 20–30 минути.

    2

Марлята се изважда. Рагуто се обезкостява и месото се запазва. Бульонът се прецежда и се връща в тенджерата.

    3

Морковите, целината и празът се обелват, почистват се и се нарязват на много ситно. Сипват се в тенджерата с бульона и се варят, докато омекнат. Наливат се брендито и сметаната. Прибавят се морските дарове и филето от бяла риба, нарязано на кубчета.

    4

Супата се вари около 2–3 минути, дърпа се от огъня и се прибавя обезкостеното месо от сьомга. Овкусява се със сол, черен пипер и се сервира с наситнените листенца магданоз.