kaufland.bg/recepti
Обърнат кейк с круши
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (12 парчета)
5 | круши |
80 г | захар |
60 г | краве масло |
за тестото:
4 | яйца |
1 1/2 ч.ч. | захар |
2 /3 ч.ч. | олио |
1 ч.ч. | прясно мляко |
2 1/2 ч.ч. | брашно |
1 пакетче | бакпулвер |
1 | ванилия |
1 /2 ч.л. | сух джинджифил |
пудра захар за поръсване |
Приготвяне
- 1
Крушите се обелват, разполовяват се и се почистват от семките. След това всяка половина се нарязва на още две или три парчета.
- 2
Маслото (размекнато на стайна температура) се смесва със захарта. Сместа се изсипва в правоъгълна тава с пергаментова хартия на дъното. Отгоре се подреждат нарязаните круши.
- 3
Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Прибавят се олиото и прясното мляко и се разбърква леко.
- 4
Слагат се брашното, бакпулверът, ванилията и джинджифилът и отново се разбива. С тази смес се покриват крушите.
- 5
Кейкът се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор). Охлажда се леко и се обръща. Поръсва се с пудра захар и се поднася.