kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Огретен от спанак
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
2 кг | спанак |
400 г | сирене |
4 | яйца |
3 скилидки | чесън |
1 /2 глава | червен лук |
6 с. л. | зехтин |
100 г | кашкавал |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Лукът и чесънът се накълцват и се задушават в зехтина.
- 2
Спанакът се почиства, измива се и се бланшира в подсолена вода, след което се отцежда и се смесва с яйцата и натрошеното сирене. Овкусява се със сол и черен пипер.
- 3
Задушените лук и чесън се добавят към спаначената смес и всичко се разбърква. Слага се в тава и се пече около 10 минути в нагорещена до 200°С фурна.
- 4
Три-четири минути преди да стане готов, огретенът се поръсва с настъргания кашкавал.