kaufland.bg/recepti
Ореховки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (15 парчета)
3 | белтъка |
250 г | орехови ядки |
250 г | захар |
2 пакетчета | шушулка ванилия |
100 г | бадемови ядки |
краве масло за тавата |
Приготвяне
- 1
Белтъците се разбиват на сняг в купа, която се поставя в плитък тиган и в него се наливат 2 пръста студена вода.
- 2
Ореховите ядки се мелят заедно с 2-3 с.л. захар, за да не станат на пюре. Добавят се към белтъците заедно с останалата захар и се разбъркват. Водата се нагрява и след като заври, сместа се разбива още 5-6 минути с миксер. Купата се изважда от тигана, прибавя се ванилията и се разбърква.
- 3
Когато сместа се охлади, с намокрени ръце се оформят ореховките, които се подреждат в намаслена тава и се пекат на 180°С около 10 минути. Сервират се поръсени със смлените бадемови ядки.