Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Орехов пай

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 порции)

за блата:

500 г брашно
240 г пудра захар
2 яйца
250 г краве масло
2 ванилии
1 яйце за намазване

за плънката:

850 г захар
50 г мед
400 мл животинска сметана
500 г печени орехи

Приготвяне

    1

Маслото се оставя да омекне на стайна температура и след това се разбива в блендер с брашното, захарта и ванилиите, докато се получат трохи. Прибавят се яйцата, за да споят сместа. Готовото тесто се увива във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 20-30 минути.

    2

Захарта и медът за плънката се слагат в касерола и се загряват, докато се разтопят.

    3

Налива се сметаната и се добавят орехите. Когато се получи карамелен сос, съдът се сваля от огъня и плънката се оставя да изстине.

    4

Тестото се разделя на две, разточва се и едната кора се разстила във форма, върху хартия за печене.

    5

Престоява в хладилник за 10 минути и върху него се сипва плънката.

    6

Отгоре се слага другата разточена кора, на която предварително се отрязват три малки дупчици с помощта на ринг. Паят се пече в загрята на 170°С фурна за 40 минути, с вентилатор. Малко преди да е готов, се намазва с разбито яйце.