Оризови талиатели със зеленчуци
Продукти (4 порции)
600 г | оризови талиатели |
6 | морков |
400 г | замразен грах (консервиран) |
400 г | броколи |
200 г | кашу |
16 с. л. | зехтин |
12 с. л. | азиатски чили сос |
4 големи скариди | |
сол и бял пипер на вкус | |
пера пресен лук за украса |
Съвет
-
Вкусът на салатата може да се обогати с 2 ч. л. накълцан или настърган на най-ситното ренде корен джинджифил.
Приготвяне
- 1
Талиателите се варят в подсолена вода, охлаждат се, отцеждат се и се поставят в купа.
- 2
Морковите се обелват и с помощта на белачка от тях се оформят лентички. Бланшират се в подсолена вода за 2–3 минути и се добавят към талиателите. Прибавя се и бланшираният за няколко минути грах.
- 3
Броколите се накъсват на розички, сваряват се за 5–6 минути в подсолена вода и се поставят в купа с вода и бучки лед за няколко минути, докато се охладят. След това се добавят към салатата. Овкусява се със сол и пипер и се добавя кашуто.
- 4
Скаридите се сваряват за около 5 минути в подсолена вода. Салатата се украсява с пера пресен лук, по една скарида на порция и се сервира. Азиатският чили сос се поднася отделно в купичка.