Ориз с яйца
Продукти (4 порции)
300 г | ориз |
400 г | стерилизиран зелен фасул |
400 г | азиатски гъби (мариновани) |
400 г | бейби царевички |
1 кубче | зеленчуков бульон |
6 | яйца |
2 с. л. | соев сос |
4 ч. л. | чили на прах |
4 ч. л. | кълцан джинджифил |
10 | скилидки чесън |
4 ч. л. | кафява захар |
2 стръка | босилек |
4 с. л. | сусамово олио |
8 с. л. | зехтин |
сол на вкус |
Съвет
-
Съвет: Оризът може да се консумира като отделно ястие, но е добра гарнитура към пържено пиле или риба.
Приготвяне
- 1
Оризът се сварява в подсолена вода или на пара.
- 2
В уок или дълбок тиган се сгорещяват олиото и зехтинът и се слагат зеленият фасул, гъбите и царевичките.
- 3
След 2–3 минути се сипва разтвореният в 400 мл вода бульон. След като течността почти изври, се добавя свареният ориз.
- 4
В единия край на тигана се чукват яйцата и енергично се разстилат максимално, за да се запържат равномерно и да станат „на парцали”.
- 5
Разбъркват се добре с ориза и зеленчуците и се овкусяват със соевия сос, чилито, джинджифила, листенца босилек, наситнения чесън и кафявата захар. Бърка се още около 2 минути, посолява се и се поднася.