Пад Тай с тофу и скариди
Продукти (2 порции)
250 г | оризови спагети |
8 | скариди |
3 стръка | пресен лук |
100 г | соеви кълнове |
3 с.л. | слънчогледово олио |
100 г | тофу на кубчета |
2 с.л. | самбал олек |
4 | яйца |
3 с.л. | сос от тамаринд |
1 с.л. | палмова захар |
2 с.л. | печени белени фъстъци |
1 | лайм |
Съвет
-
За още по интензивен вкус на ястието към него може да се прибави малко джинджифил.
Приготвяне
- 1
Оризовите спагети се приготвят съгласно упътването на опаковката, прецеждат се и се оставят настрана. Скаридите се измиват и подсушават. Пресният лук се измива, подсушава и нарязва на ивици. Соевите кълнове се измиват и подсушават.
- 2
Олиото се загрява в уок тиган и в него за около 2 минути се запържват скаридите, сиренето тофу и двете лъжици самбал олек. Прибавят се оризовите спагети и се разбърква добре.
- 3
Цялата смес се разбърква още веднъж и се събира в едната половина на тигана. В другата се счупват яйцата и постепенно се забъркват с останалите продукти вътре. Добавя се сосът от тамаринд, палмовата захар, пресният лук, фъстъците и соевите кълнове. Оставя се да къкри за около минута. Овкусява се със сок от лайм.