Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Паеля

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

300 г ориз Балдо
250 г пилешки пържоли от бут
10 бр. тигрови скариди
200 г черни миди
100 г чоризо
100 г пушен бекон (нарязан)
1 глава лук (голяма)
1 /2 червена камба
1 /2 зелена чушка
1 домат
4 скилидки чесън
120 мл зехтин
600 мл пилешки бульон
100 мл бяло вино
1 люта червена чушка (суха)
1 стрък розмарин
6 стръка пресен магданоз
1 ч. л. куркума
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Месото се нарязва на едро и се запържва за кратко в част от зехтина. След това се изважда в чиния.

    2

Лукът, чушките и 3 скилидки от чесъна се почистват и се нарязват. Запържват се в същия тиган, като се добавя и розмаринът.

    3

Чоризото се нарязва на ленти и заедно с бекона се добавя към зеленчуците.

    4

Когато се запържат, се слага оризът и се бърка, докато стане стъклен. Овкусява се с червен пипер и куркума и се деглазира с виното.

    5

След като виното се изпари се сипва пилешкият бульон. Mесото се връща в съда.

    6

Мидите се измиват и се слагат между парчетата месо. Посолява се и се поръсва с черен пипер.

    7

Съдът се похлупва и се оставя оризът да поеме течността. Добавя се нарязаната на ситно люта чушка.

    8

Скаридите се почистват (главите се оставят) и заедно с отаналата скилидка чесън, нарязана на ситно, се запържват в другата част от зехтина.

    9

Посоляват се и се слагат в съда при останалите продукти, заедно с мазнината, в която са пържени.

    10

Доматът се почиства от семките и месестата част се нарязва на дребни кубчета. Магданозът се наситнява. Когато паелята е готова, се поръсват върху ястието.