Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пай с ягоди

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

за тестото:

3 ч. ч. брашно
8 с. л. прясно мляко
2 /3 ч. ч. олио
1 ч. л. сол

за плънката:

800 г големи ягоди
1 /4 ч. ч. захар
1 /3 ч. ч. брашно
1 /4 ч. л. индийско орехче
1 /4 ч. л. канела

за намазване:

2 с. л. захар
1 с. л. краве масло
1 с. л. прясно мляко

Приготвяне

    1

Продуктите за тестото се смесват и се замесва тесто. Разделя се на 2 топки и всяка се разточва между два листа пергаментова хартия, на тънка кора (за да не се залепи за плота). Желателно е плотът да бъде навлажнен, за да не се хлъзга хартията.

    2

Ягодите се почистват и се разполовяват. Смесват се с останалите продукти за плънката и се разбъркват внимателно.

    3

Едната кора се слага на дъното на форма за тарт с диаметър 26 см, като тестото трябва да излиза от съда.

    4

Отгоре се изсипва плънката и след това се покрива с другото тесто. Двете кори се залепват една за друга, като се притискат с лъжица.

    5

В средата на горната кора се прави отвор, за да излиза парата при печенето.

    6

Намазва се със смесените мляко и разтопено масло и се поръсва със захарта. Пече се в загрята на 200°С фурна за 50 минути. Ако ръбовете започнат да прегарят, се завива с алуминиево фолио. Когато паят е готов, се изважда от фурната и се оставя да престои един час, за да се охлади. После се нарязва и се поднася.