Палачинки от пащърнак с пушена сьомга
Продукти (4 порции)
за палачинките:
4 | корена пащърнак |
1 | картоф |
1 /2 глава | червен лук |
1 | яйце |
2 с. л. | брашно |
1 ч. л. | бакпулвер |
сол на вкус | |
масло за намасляване |
за плънката:
200 г | пушена сьомга |
200 г | заквасена сметана |
1 | кисела краставичка |
1 /2 глава | червен лук |
бял пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Корените пащърнак и картофът се почистват и заедно с лука се настъргват. Поставят се в ситна цедка или гевгир, посоляват се и се оставят за около 10-15 минути да се отцедят.
- 2
Яйцето се разбива в отделна купа и се смесва с брашното и бакпулвера. Сместа се изсипва при отцедените и настъргани зеленчуци и хубаво се разбърква.
- 3
Палачинките се приготвят, като дъното на тиган се намаслява съвсем леко, с лъжица се гребва от тестото, поставя се в тигана и се оформя малка палачинка, която се изпича от двете страни.
- 4
Сьомгата е наситнява (1-2 парчета се отделят за украса) и се смесва с киселата краставичка и лука, нарязани на ситно. Прибавя се сметаната, поръсва се с бял пипер и се разбърква.
- 5
Палачинките се сервират топли с приготвената плънка и се украсяват с парчета от пушена сьомга.