Панакота от бяло кафе с компот от череши и крамбъл
Продукти (6 порции)
150 г | замразени череши |
150 г | сладко от череши K-Favourites |
75 г | пшенично брашно тип 405 |
3 с.л. | кафе K-Favorites Barista Espresso на зърна |
50 г | бадеми K-Favourites |
50 г | студено масло |
90 г | сурова тръстикова захар |
400 мл | бита сметана |
100 г | крема сирене |
1 /2 ч.л. | джинджифил |
1 /2 ч.л. | канела |
1 /2 ч.л. | смлян анасон |
3 | листа желатин |
1 ч.л. | ванилов екстракт |
Съвет
-
Вкусът на кафето става особено интензивен, ако зърната се оставят накиснати в сметаната за една нощ, след като са сварени заедно.
Приготвяне
- 1
Сметаната се смесва в тенджера със суровата тръстикова захар, екстракта от ванилия и кафето на зърна и се оставя да къкри на котлон за 15 минути, като се разбърква от време на време. Желатинът се накисва в студена вода.
- 2
Сметаната се сваля от котлона, прецежда се, а когато се поохлади в нея се разтваря желатинът. Сместа се разбърква с крема сиренето до гладкост. Формите за пудинг се изплакват със студена вода и се отцеждат, панакотата се изсипва и охлажда за поне 4 часа – за предпочитане цяла нощ.
- 3
Фурната се загрява на 180°С с вентилатор (или 200°С горен/долен реотан). Нарязаното на кубчета масло и бадемите, нарязани на едро, се смесват с останалата захар, подправките и брашното до получаването на трохи (крамбъл). Изсипват се в подходяща тава, застлана с хартия за печене.
- 4
Трохите се пекат за 8-10 минути и се оставят да изстинат. Сиропът от сладкото се загрява в тенджера, добавят се черешите, разбъркват се и се оставят леко да се охладят. Панакотата се изважда от формите и сервира с череши, крамбъл с подправки и по желание със сладолед K-Favourites Premium Ice Cream.