kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Панирани пълнени печурки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (3 порции)
400 г | печурки |
300 г | кашкавал |
50 г | краве сирене |
50 г | синьо сирене |
2-3 | щипка черен пипер |
1 ч. л. | счукан чесън |
6 стръка | магданоз |
за панировката:
3 | яйца |
3 с. л. | брашно |
3 с. л. | галета |
олио за пържене |
за соса:
2 с. л. | горчица |
2 с. л. | оцет |
2 с. л. | мед |
Съвет
-
Гъбите не се мият с вода, а се почистват с четка с твърд косъм. Другият начин е да се обели тънката ципа от гъбите.
Приготвяне
- 1
Кашкавалът и сирената се настъргват на ситно ренде и се смесват с черния пипер, чесъна и наситнения магданоз.
- 2
Гъбите се почистват от пънчетата и се пълнят със сместа от сирената. Овалват се последователно в брашното, разбитите яйца и галетата и се пържат на маслена баня до златисто.
- 3
Горчицата, оцетът и медът се смесват във висок тесен съд и се разбъркват, докато се получи хомогенна смес.
- 4
Панираните печурки се сервират със соса.