kaufland.bg/recepti
Паприковани ребърца с кисело зеле
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
1 и 1/2 кг | свински ребра |
1 кг | кисело зеле |
500 мл | бира |
30 г | свинска мас |
2 стръка | праз |
3 | дафинови листа |
2 с. л. | червен пипер |
1 ч. л. | чесън на прах |
1 /2 ч. л. | смлян джинджифил |
1 /2 ч. л. | кимион |
1 ч. л. | сол |
бял пипер и чубрица на вкус |
Приготвяне
- 1
Свинските ребра се нарязват на парчета. В купа се смесват 300 мл бира, 1 с. л. червен пипер, 2 стрити дафинови листа, чесънът, кимионът, джинджифилът, солта, бял пипер и чубрица.
- 2
Месото се накисва в маринатата и се оставя за 2 часа.
- 3
Празът се нарязва на едро и се задушава в загрятата в тенджера свинска мас. Добавят се нарязаното на лентички зеле и останалият червен пипер.
- 4
Маринованото месо се поставя в глинен гювеч и се покрива със задушеното зеле.
- 5
Долива се остатъкът от бирата, поръсва се със стрития дафинов лист и се покрива с фолио.
- 6
Ястието се пече 30 минути във фурна на 220°С. След това температурата се намалява на 180°С и се пече още 2 часа.