Пармезанови соленки с розмарин и бадеми
Продукти (40 парчета)
40 г | натрошени бадеми |
125 г | пармезан |
1 скилидка | чесън |
325 г | брашно |
1 щипка | настъргано индийско орехче |
1 ч.л. | сол |
125 г | масло |
1 | яйце |
няколко клончета | розмарин |
Приготвяне
- 1
Бадемите се запичат в незалепващ тиган до златисто и се оставят настрана да изстинат. Розмаринът се измива, отцежда, игличките му се отделят и накълцват на ситно. Пармезанът се настъргва на ситно. Чесънът се обелва и наситнява.
- 2
Бадемите, нарязаният розмарин, пармезанът, чесънът, брашното, индийското орехче и солта се замесват с маслото, яйцето и 60 мл студена вода. Оформя се гладко тесто и се поставя във фризера за около час.
- 3
Фурна с вентилатор се загрява до 160 °C (180 °C при горно и долно печене). Тестото се разточва върху работна повърхност, поръсена с брашно на дебелина 0,5 см. С помощта на резец във формата на звезда се изрязват приблизително 45 соленки, които се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.
- 4
Соленките се декорират с останалите клончета розмарин, които предварително са навлажнени с вода, за да не изгарят бързо, и се пекат за около 15 минути. Сервират се напълно изстинали.