Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пармиджана

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

600 г патладжани
500 г домати
500 г сирене Моцарела
200 г сирене Пармезан
200 мл олио
1 връзка пресен босилек
брашно за овалване
сол на вкус

за доматения сос:

600 г домати (на кубчета от консерва)
300 г лук
300 г червени чушки
40 г чесън
2 яйца
2 с. л. зехтин
5 г захар
сол на вкус

Съвет

  • Когато оваляте патладжаните в брашно, е добре да ги оставите за малко, за да се овлажни брашното. Така при пърженето мазнината няма да изгори бързо.


Приготвяне

    1

Патладжаните се нарязват на шайби, осоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок.

    2

Овалват се в брашно и се изпържват до златисто в сгорещеното олио.

    3

Доматеният сос се приготвя, като в сгорещения зехтин се запържват лукът и чесънът, нарязани на ситно, и се прибавят наситнените печени чушки.

    4

Добавят се пасираните домати, посолява се, слага се захарта и се оставя да къкри на слаб огън 10 минути.

    5

Тавата за печене се намазва с малко от доматения сос, а останалият се оставя да изстине. Подреждат се шайбите изпържени патладжани. Върху тях се слагат шайби пресни домати, отгоре шайби моцарела и се поръсва с настърган пармезан и накъсан пресен босилек. Отново се редят патладжани, домати, моцарела, пармезан и босилек.

    6

Към охладения доматен сос се прибавят двете яйца, леко разбити, и ястието се залива със сместа.

    7

Поръсва се с настърган пармезан и се пече на 180°С 20 минути.