kaufland.bg/recepti
Веган
За вегетарианци
Паста с доматен сос
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
За пастата
200 г | паста K-Bio |
сол |
За соса
1 глава | червен лук |
1 | червена люта чушка |
2 с.л. | маслиново масло K-Bio |
4 с.л. | сироп от агаве K-Bio |
2 с.л. | доматено пюре K-Bio |
400 мл | доматен сок K-Bio |
150 г | червен боб от консерва |
сол | |
пипер |
Приготвяне
- 1
Пастата се приготвя съгласно упътването на опаковката.
- 2
Лукът се обелва и нарязва на кубчета. Лютата чушка се измива, срязва се през средата, почиства се от семките и се нарязва на ивици. В тиган се загрява маслиново масло и в него за около 2 минути се запържват лукът и чушката. Добавя се сиропът от агаве и се оставя да покъкри за кратко. Прибавя се доматеното пюре и доматеният сок и сместа се оставя на котлона още 10 минути.
- 3
Червеният боб се изважда от консервата, отцежда се, измива се със студена вода, прибавя се към доматения сос и се оставя да поври за 5 минути. Всичко се пасира до хомогенност и се овкусява със сол и пипер.