Паста с песто от репички
Продукти (2 порции)
За пастата
200 г | паста K-Bio |
сол |
За пестото
1 /2 връзка | магданоз |
1 /2 връзка | сибирски лук |
1 скилидка | чесън |
1 връзка | репички |
100 мл | маслиново масло K-Bio |
40 г | пармезан |
1 глава | червен лук |
сол | |
пипер |
Приготвяне
- 1
Пастата се приготвя съгласно упътването на опаковката.
- 2
Магданозът и сибирският лук се измиват, подсушават и нарязват на едро. Чесънът се обелва. Репичките, заедно с листата, се измиват и подсушават. Листата се отстраняват, като половината от тях, заедно с репичките, се нарязват на едро. Зелените подправки, останалата част от листата на репичките, маслиновото масло, пармезанът, чесънът солта и пиперът се пасират във висок съд.
- 3
Лукът се обелва и се нарязва на филийки. В тиган се загрява маслиново масло и в него за около 4 минути се запържват репичките и лукът. Овкусява се със сол и пипер. Добавя се сварената паста и се разбърква. Разпределя се в чинии, прибавя се от пестото и се гарнира с останалите листа от репички.