Паста със скариди
Продукти (2 порции)
200 г | спагети |
сол | |
2 стръка | магданоз |
1 малка глава | лук |
2 скилидки | чесън |
1 | биолимон |
200 г | почистени скариди |
4 с.л. | маслиново масло |
100 мл | сметана |
1 с.л. | краве маслo |
черен пипер |
Съвет
-
Чери доматите придават на соса допълнителна свежест.
Приготвяне
- 1
Спагетите се сваряват в подсолена вода.
- 2
Магданозът се измива, подсушава се, почистват се дръжките и се нарязва на едро. Чесънът и лукът се обелват, чесънът се нарязва на дребно, лукът се нарязва на половинки и на филийки. Лимонът се измива в гореща вода, подсушава се, кората се настъргва, а сокът се изстисква.
- 3
Скаридите се измиват и подсушават. Маслиновото масло се загрява в тиган на средна температура и скаридите, заедно с лука и чесъна, се запържват за около 3 минути, като непрекъснато се обръщат. Сметаната, маслото и лимоновият сок и кора се добавят и се разбърква. Добавят се спагетите и магданозът, и се подправя с черен пипер.