Паста със сос Болонезе
Продукти (4 порции)
100 г | панчета |
1 /4 глава | целина |
1 | морков |
2 глави | лук |
3 с.л. | маслиново масло |
100 г | мляно свинско месо |
100 г | мляно телешко месо |
2 с.л. | доматена паста |
300 мл | вода |
300 г | талиатели |
2 стръка | босилек |
сол | |
пипер |
Съвет
-
Сготвили сте твърде много? На следващия ден добавете пресни домати и рукола и хапнете като салата с паста.
Приготвяне
- 1
Панчетата се нарязва на малки парченца. Целината и моркова се измиват, обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът се обелва и нарязва на ситно.
- 2
В тенджера се загрява маслиновото масло и панчетата се запържва. Целината, морковите и лукът се прибавят към панчетата. Добавя се първо свинската кайма, след това телешката, всичко се разбърква добре и се оставя да къкри за около 10 минути. Овкусява се със сол и черен пипер. Прибавя се доматената паста. Налива се водата и се оставя да къкри на слаб огън за около два часа.
- 3
Талиателите се сваряват в предваритело подсолена вода, съгласно инструкциите на опаковката. Готовите талиатели се сервират със соса. По желание се гарнира с босилек.