Пастет от пилешки дробчета с кисели краставички
Продукти (8 порции)
500 г | пилешки дробчета |
4 | яйца |
1 глава | лук |
30-40 г | краве масло |
2 скилидки | чесън |
2 | кисели краставички |
1 | печена червена чушка |
4-5 стръка | магданоз |
1 кубче | пилешки бульон |
1 пакетче | желатин |
3-4 4 с. л. | соев сос |
1 ч. л. | чубрица |
2-3 щипки | куркума |
черен пипер на вкус |
Съвет
-
Изберете малки купички, защото едно предястие не трябва да е повече от 100-120 г.
Приготвяне
- 1
Яйцата се сваряват, обелват се и жълтъците се отделят от белтъците. Белтъците се нарязват на малки кубчета, а жълтъците се намачкват.
- 2
Нарязаният наедро лук се задушава за 10 минути на тих огън под капак в предварително загрятото масло. След това се добавят наситнените скилидки чесън. Силата на огъня се увеличава, прибавят се пилешките дробчета и се пържат 10-12 минути. Сипва се соевият сос, подправя се с чубрицата и черен пипер. Разбърква се и сместа се охлажда, след което се пасира, заедно с жълтъците и магданоза.
- 3
Желатинът се накисва в 2-3 с. л. студена вода, за да набъбне, и се разтопява на водна баня.
- 4
Бульонът се разтваря в 200 мл топла вода и вътре се налива желатинът (трябва да са с еднаква температура). Поръсва се с куркумата.
- 5
Желатинът с бульона се разпределя в купички и щом стегне, се допълва с пастета.
- 6
Купичките се слагат в хладилник. Пастетът се сервира, като купичките се потапят за 10 секунди в топла вода и се обръщат в чиния. Отгоре се нареждат нарязаните на кубчета краставички и белтък, между тях се поставя по ивица червена чушка.