Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пастет от пилешки дробчета с кисели краставички

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

500 г пилешки дробчета
4 яйца
1 глава лук
30-40 г краве масло
2 скилидки чесън
2 кисели краставички
1 печена червена чушка
4-5 стръка магданоз
1 кубче пилешки бульон
1 пакетче желатин
3-4 4 с. л. соев сос
1 ч. л. чубрица
2-3 щипки куркума
черен пипер на вкус

Съвет

  • Изберете малки купички, защото едно предястие не трябва да е повече от 100-120 г.


Приготвяне

    1

Яйцата се сваряват, обелват се и жълтъците се отделят от белтъците. Белтъците се нарязват на малки кубчета, а жълтъците се намачкват.

    2

Нарязаният наедро лук се задушава за 10 минути на тих огън под капак в предварително загрятото масло. След това се добавят наситнените скилидки чесън. Силата на огъня се увеличава, прибавят се пилешките дробчета и се пържат 10-12 минути. Сипва се соевият сос, подправя се с чубрицата и черен пипер. Разбърква се и сместа се охлажда, след което се пасира, заедно с жълтъците и магданоза.

    3

Желатинът се накисва в 2-3 с. л. студена вода, за да набъбне, и се разтопява на водна баня.

    4

Бульонът се разтваря в 200 мл топла вода и вътре се налива желатинът (трябва да са с еднаква температура). Поръсва се с куркумата.

    5

Желатинът с бульона се разпределя в купички и щом стегне, се допълва с пастета.

    6

Купичките се слагат в хладилник. Пастетът се сервира, като купичките се потапят за 10 секунди в топла вода и се обръщат в чиния. Отгоре се нареждат нарязаните на кубчета краставички и белтък, между тях се поставя по ивица червена чушка.