kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Пастет от червена леща
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
150 г | червена леща K-Bio |
4 с.л. | кленов сироп K-Bio |
1 с.л. | доматено пюре K-Bio |
1 ч.л. | къри |
150 мл | маслиново масло K-Bio |
1 щипка | сол |
1 щипка | пипер |
1 щипка | индийско орехче |
100 г | краве сирене |
1 глава | червен лук |
1 | червена люта чушка |
Приготвяне
- 1
Лещата се приготвя съгласно упътването на опаковката. След като изстине напълно се прецежда и се пасира заедно с кленовия сироп, доматеното пюре, кърито, маслиновото масло, солта, пипера и индийското орехче.
- 2
Сиренето се натрошава. Лукът се обелва и нарязва на ситни кубчета. Лютата чушка се измива, подсушава, разполовява, почиства от семките и нарязва на ситно. Сиренето, лукът и лютата чушка се прибавят към пюрето от леща. Овкусява се със сол и пипер. Оставя се да престои една нощ. Пастетът се сервира върху филийки.