Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пастицио

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 пакет дебели макарони
1 с. л. олио
60 г краве масло
100 г кашкавал
2 с. л. галета
краве масло за тавата
сол и черен пипер на вкус

за плънката:

500 г телешка кайма
1 глава лук
2 с. л. зехтин
3-4 домата
1 с. л. доматено пюре
1 /2 ч. л. захар
4-5 стръка магданоз
1 яйце
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус

за соса Бешамел:

100 г краве масло
100 г брашно
1 л прясно мляко
2 яйца
сол на вкус

Приготвяне

    1

Лукът се настъргва и се запържва за кратко в сгорещения зехтин. Към него се прибавя каймата и се запържва при непрекъснато бъркане. Добавят се настърганите домати, пюрето, захарта, магданозът, нарязан на ситно, сол и черен пипер и сместа се задушава на слаб огън, докато водата изври. След като изстине, към нея се прибавят яйцето и настърганият кашкавал.

    2

Макароните се сваряват в подсолена вода с олиото. Отцеждат се и се изплакват със студена вода. Към тях се прибавят маслото и настърганият кашкавал.

    3

Маслото за соса Бешамел се загява в тиган, прибавя се брашното и се запържва, като се бърка непрекъснато. Посолява се и се налива затопленото прясно мляко. Оставя се на котлона, докато се сгъсти и се прибавят яйцата.

    4

Дъното на тава се намазва с масло и се поръсва с галетата. Половината от макароните се изсипват в тавата, върху тях се разпределя плънката и отгоре – останалите макарони. Залива се със соса и се пече 25 минути в предварително заг ята до 180°С фурна. Ястието се сервира топло.