kaufland.bg/recepti
Пататник
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
5 | картофа |
2 | яйца |
100 г | сирене |
5-6 стръка | джоджен (1 ч. л. сух) |
1 к. ч. | олио |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Картофите се обелват и се настъргват на ренде. След това се посоляват, поставят се в тензух и внимателно се изстискват, за да се отцеди водата.
- 2
Яйцата се разбиват с вилица и заедно с натрошеното сирене и ситно нарязания джоджен се прибавят към картофите.
- 3
В тиган (26-30 см) се налива 1/2 от олиото и щом се сгорещи, се изсипва сместа. Пече се около 10 минути на слаб огън под капак.
- 4
Обръща се в чиния, в тигана се долива останалото олио и пататникът се доопича и от другата страна за 7-8 минути (отново под капак).