kaufland.bg/recepti
Патешко филе с манатарки и стафиди
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
400 г | патешко филе |
50 г | сушени манатарки (200 г пресни) |
50 г | стафиди |
40 мл | течна сметана |
8 с. л. | зехтин за пържене |
маково семе за поръсване | |
сол на вкус | |
зелена салата за гарниране |
Приготвяне
- 1
Патешкото филе се нарязва на жулиен и се осолява, а манатарките се накисват във вода.
- 2
Нагорещява се зехтина и в него за 8-10 минути се пържи патешкото филе. Набъбналите манатарки се отцеждат от водата и се прибавят към месото. Разбърква се, след минута се добавят стафидите и след още минута – сметаната.
- 3
В чиния се слага листо от зелена салата, върху него се поставя от готовото месо и се поръсва с маково семе.