Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пате от пилешки дробчета със сотирани ябълки

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

1 кг пилешки дробчета
280 г бекон
300 г лук
3 скилидки чесън
200 мл амарето
50 мл олио
пера див лук за украса
сол и черен пипер на вкус

за брускетите:

5 филии черен хляб за тостер
сол и зехтин на вкус

за сотираните ябълки:

500 г сладки ябълки
100 г захар
2 с. л. краве масло
100 мл пастис

Приготвяне

    1

Лукът и чесънът се почистват и се наситняват. Запържват се за 2-3 минути в олиото. Беконът се нарязва на кубчета и се добавя в тенджерата.

    2

Слагат се дробчетата, запържват се за 5-6 минути, налива се амаретото и се разбърква. Оставя се да къкри до омекване на всички продукти. След това се пасира, докато се получи гладък пастет и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да изстине.

    3

Филиите се разрязват надлъжно, за да станат още по-тънки и се изрязват триъгълници, които се подреждат в тава, посоляват се и се поръсват със зехтин. Пекат се в загрята на 160°С фурна до зачервяване.

    4

Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета.

    5

Маслото се загрява в тиган, ябълките се запържат и се поръсват със захарта, за да се карамелизират леко. Налива се пастиса и се фламбира.

    6

В чиния се прави канапе от ябълки и върху тях с помощта на ринг се слага пастетът. Гарнира се с брускетите и се украсява с пера див лук.