kaufland.bg/recepti
Патица с чушков букет
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
1 кг | патешки гърди |
1 глава | лук |
3 скилидки | чесън |
2 жълти | чушки |
2 с. л. | сос Терияки |
1 с. л. | сусамово олио |
2 с. л. | зехтин |
Приготвяне
- 1
Патешкото месо се запича на сух тиган по 3 минути от всяка страна, за да остане сочно при изпичането във фурна, като кожата предварително се нацепва на ромбчета. След това се слага в тавичка и се пече 7-10 минути в загрята на 200°С фурна.
- 2
Чушковият букет се приготвя, като лукът се реже на ситно, запържва се в силно сгорещените зехтин и сусамово олио за 1-2 минути и се добавят нарязаните на жулиен или колелца чушки.
- 3
Запържва се още 2 минути, добавя се наситненият чесън, веднага се сипва сосът Терияки и тиганът се дръпва от огъня.
- 4
Патицата се реже на филета и се поднася върху ароматния микс от цветни чушки.