Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печена чимичанга с пилешко

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

400 г пилешко филе
120 г сирене Чедър
80 г заквасена сметана
50 г краве масло
30 г зелени чушки „Халапеньо“
50 мл олио
4 бр. пшенични тортили
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 домат (обелен)
1 ч.л. кимион
1 /2 ч.л. пушен червен пипер
чили на прах, сол и черен пипер на вкус

За гарниране:

200 г заквасена сметана
30 г зелени чушки „Халапеньо“
1 авокадо
1-2 домата
1 /2 лайм
1 /2 връзка пресен кориандър
1 /2 връзка пресен лук
1 /2 ч.л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Пилешкото се реже на тънки парчета и се запържва в сгорещеното олио, заедно с наситнените лук и чесън.

    2

Прибавят се нарязаният на кубчета домат и наситнените люти чушки. Овкусява се с кимион, пушен пипер, чили на прах, сол и черен пипер, и след 1 – 2 минути се дърпа от огъня.

    3

Готовата плънка се разбърква с настърганото сирене „Чедър” и със заквасената сметана.

    4

Тортилите се мажат с разтопено масло. В средата на всяка се слага от плънката и се затварят като пакети.

    5

Подреждат се в тава с незалепващо покритие. Намазват се и отгоре с масло. Пекат се в загрята на 180 °С фурна с вентилатор до готовност – около 15 минути.

    6

Авокадото се намачква и се овкусява с чесъна, сол и сок от лайм. Доматите се режат на кубчета и се разбъркват с наситнените лук, кориандър и люти чушки. Овкусяват се със сол и черен пипер.

    7

Всяка порция чимичанга се поднася с авокадо, домати, заквасена сметана и по желание – с настъргано сирене „Чедър”.