kaufland.bg/recepti
Печени сандвичи с крема сирене, песто и шунка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
2 филийки | пълнозърнест хляб |
10 г | лешници |
4 с.л. | крема сирене K-Bio |
6 шайби | шварцвалдска шунка K-Bio |
1 /4 връзка | магданоз |
1 /4 връзка | босилек |
1 /4 връзка | сибирски лук |
50 мл | маслиново масло K-Bio |
10 г | пармезан |
сол | |
пипер |
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява предварително (горно и долно печене – на 200 °C/вентилатор - 175 °C). Филийките се запичат леко на тиган без мазнина. Лешниците също се запичат на тиган. Филийките се намазват с крема сиренето, след което се мятат във фурната за 10-ина минути.
- 2
Всички зелени подправки се измиват, подсушават и нарязват на едро, като ¼ от тях се оставят настрана. Останалите подправки се пасират с маслиновото масло, пармезана, солта и пипера.
- 3
Върху филийките се подрежда шунката, намазва се с песто и се овкусява с наситнените лешници и останалите подправки. Сандвичите се сервират топли.