Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печени филета от риба пангасиус със сос от грейпфрут

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

2 филета пангасиус
олио за намазване на тавата

за дресинга:

1 лимон
1 /2 ч. ч. сок от грейпфрут
1 с. л. зехтин
3 стръка пресен лук (бялата част)
1 маринована люта чушка
4-5 стръка магданоз
1 /4 ч. л. сол
1 /4 ч. л. смлян черен пипер

за соса за печене:

1 /4 ч. ч. сухо бяло вино
4 стръка лук (само бялата част)
1 /4 ч. л. смлян черен пипер
1 с. л. суха или прясна мащерка
1 /2 ч. л. лют червен пипер

за гарнитурата:

2 тиквички
2 жълти чушки
1 грейпфрут
1 с. л. кафява захар
1 лайм

Приготвяне

    1

Лимонът се смила заедно с кората в кухненски робот.

    2

Добавят се останалите продукти за дресинга и сместа отново се блендира. Фурната се загрява предварително на 200°С.

    3

Филетата се режат, подреждат се в леко намазнена тавичка и се заливат с виното и 1/2 ч. ч. вода. Поръсват се със ситно нарязания лук, овкусяват се с черния пипер, мащерката и лютия червен пипер и се запичат за 10-12 минути.

    4

Тиквичките, чушките и грейпфрутът се режат на жулиени и се сотират за 3-4 минути. Към тях се добавят кафявата захар и сокът на лайма и се разбъркват.

    5

Порциите се сервират, заляти с дресинга. Гарнира се със сотираните тиквички, чушки и грейпфрут. При поднасяне може да се поръси с наситнен пресен кориандър.