Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печени чушки в пикантен доматен сос с печени лешници

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

12 бр. червени чушки
4 скилидки чесън
100 мл оцет
100 мл маслиново масло
20 г копър
20 г пресен лук
10 г магданоз
3 малки консерви белени домати
1 /2 морков
1 /2 глава лук
60 г лешници
2 г самардала
2 г сол
черен пипер

Приготвяне

    1

Чушките се изпичат, след което се поставят в купа, осоляват се и се задушават с помощта на фолио. След това се обелват и почистват от семките.

    2

За доматеният сос на кубчета се нарязват лукът и морковите. Към тях се прибавя смачканият чесън и зеленчуците се запържват в маслиново масло. Добавят се доматите и се готвят за около 20-30 минути. Ако е нужно, се добавя захар, овкусява се със сол и черен пипер.

    3

Готовият доматен сос се пасира като към него се добавя малко маслиново масло.

    4

Лешниците се натрошават и запичат на тиганче до златисто. Овкусяват се със самардала и малко черен пипер.

    5

В тиган се запържва чесън, нарязан на филийки, и ситно нарязаният пресен лук. Добавя се оцет и се готви докато половината смес не изври. Добавят се чушките и доматеният сос, овкусява се с черен пипер. Накрая се добавя малко нарязан копър и магданоз.

    6

Чушките се подреждат в чиния, върху тях се сипва от соса и се завършва с печени лешници, малко маслиново масло и пресни подправки.


Видеорецепта