Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печен свински бут със сос от вино

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

2 кг свински бут или шол
200 мл червено вино
200 мл червено десертно вино
2 с.л. краве маслo
наситнен магданоз

за пастата:

300 мл червено десертно вино
1 /2 връзка мащерка
1 с.л. черен пипер на зърна
3 скилидки чесън
2 с.л. горчица
2 с.л. краве маслo
сол на вкус

за пюрето:

1 /4 глава целина
2 моркова
200 мл прясно мляко
2 стръка мащерка
2 с.л. краве масло
сол на вкус

Приготвяне

    1

Виното за пастата се редуцира наполовина и към него се прибавят останалите продукти. Всичко се пасира.

    2

Месото се намазва добре с получената смес и се слага в тава. Налива се червеното вино. Пече се 10 часа, под капак, в предварително загрята на 95 градуса фурна.

    3

Десертното вино се редуцира наполовина и към него се прибавя 1 черпак от соса от печенето на месото. Сваля се от огъня, прибавя се маслото и се разбърква.

    4

Зеленчуците за пюрето се сваряват с вода (колкото да ги покрие), листенца мащерка и прясното мляко.

    5

Отцеждат се и се пюрират, като се прибавя маслото и се посолява.

    6

Месото се реже на парчета и се сервира, полято с винения сос и с пюрето.