kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Печурки с кашкавал и сметана
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
400 г | печурки |
1 /2 глава | лук (30 г) |
30 г | краве масло |
100-120 г | кашкавал |
1 с. л. | брашно |
100 мл | течна сметана |
1 щипка | индийско орехче |
4-5 стръка | магданоз |
сол, черен и червен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Гъбите се нарязват на филийки, лукът – на ситно. Запържват се в предварително загрятото масло на силен огън около 5-8 минути (до златисто).
- 2
Брашното се размива със сметаната, посолява се и се налива при гъбите. Поръсва се с черен пипер и индийското орехче. Гъбите се разпределят в купички или тавичка, отгоре се слагат кубчета кашкавал и се поръсват с червен пипер.
- 3
Пече се около 10 минути на горно нагряване в предварително загрята на 200-220°С фурна (докато се зачерви кашкавалът). Поръсва се с наситнения магданоз и се сервира.