Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

6 пилешки бутчета
50 г бадеми
1 ч. л. захар

за маринатата:

100-150 г зелени маслини (без костилки)
10-15 фурми
3-4 скилидки чесън
10 стръка магданоз
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа
1 /2 в. ч. бяло вино
1 /2 ч. ч. зехтин
1-2 2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. смлян кориандър
сол и червен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Скилидките чесън за маринатата се нарязват на ситно. Фурмите се почистват от костилките и се нарязват на дребно. Прехвърлят се в купа и се поливат с лимоновия сок.

    2

Прибавят се нарязаните маслини. Подправя се с двата вида пипер, дафиновите листа, кориандъра, сол, наситнения магданоз, зехтина и виното.

    3

Бутчетата се нарязват на порционни парчета. Поставят се в купата с маринатата, овалват се добре и се оставят да престоят едно денонощие.

    4

Маринованите бутчета и маринатата се прехвърлят в тава. Поръсват се със захарта и се пекат 30 минути в предварително загрята на 180°С фурна.

    5

Ястието се поръсва с нарязаните или натрошени на дребно бадеми и се пече още 15 минути.