kaufland.bg/recepti
Пилешки дробчета с вино и гъби
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
500 г | пилешки дробчета |
150 г | гъби |
1 глава | лук |
3 скилидки | чесън |
200 мл | червено вино |
100 мл | телешки бульон |
50 мл | олио |
1 /4 връзка | магданоз |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват за кратко в сгорещеното олио.
- 2
Прибавят се измитите дробчета и се разбърква. Запържват се от двете страни.
- 3
Слагат се и гъбите, нарязани на шайби (без пънчетата).
- 4
Когато и те се запържат, се деглазират с виното.
- 5
След като течността се редуцира малко, се налива и бульонът, разбърква се и се оставя да къкри за около 2 минути. Когато сосът се сгъсти, се овкусява със сол и черен пипер.
- 6
Дробчета се поднасят поръсени с наситнен магданоз.