Пилешки дробчета с топено сирене, гъби и бекон
Продукти (6 порции)
1 кг | пилешки дробчета |
300 г | бекон |
5 | големи глави лук |
300 г | пушено топено сирене |
500 г | пресни гъби |
300 г | консервирана царевица |
1 /2 ч. ч. | бяло вино |
2 | кубчета гъбен бульон |
1 с. л. | смлян черен пипер |
2 с. л. | чубрица |
олио за пържене | |
гранулиран чесън на вкус |
Съвет
-
По желание ястието може да се поръси с наситнен магданоз.
Приготвяне
- 1
Дробчетата се изчистват и се измиват добре. Лукът се нарязва на шайби и се задушава в малко мазнина заедно с нарязаните на филийки гъби. Беконът се нарязва на лентички и заедно с дробчетата се прибавят към гъбите. Запържват се за 5 минути.
- 2
Всичко се слага в голям гювеч и се налива вода, колкото да покрие продуктите. Сипват се виното и малко олио. Прибавят се натрошените кубчета гъбен бульон, чесънът, черният пипер и чубрицата. Пече се в умерено загрята фурна.
- 3
Когато дробчетата са готови, се слага сладката царевица и отгоре се нарежда нарязаното на кръгчета топено сирене. Запича се още 4–5 минути, колкото да се разтопи сиренето.