Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пилешки канелони с царевица в сос Аврора

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

за тестото:

2 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1 /4 ч. л. сол
черен пипер на вкус
масло и брашно за тавата

за плънката:

1 яйце
30 г краве масло
2 стръка пресен лук
1 кубче пилешки бульон
220 г царевица
2-3 щипки майорана
1/2 ч. л. ч ервен пипер
200 г пилешки гърди

за соса Аврора:

30 г краве масло
1 с. л. брашно
200 мл прясно мляко
1 с. л. доматено пюре
индийско орехче на вкус
сол и черен пипер на вкус
150 г настърган кашкавал

Приготвяне

    1

Яйцата се разбиват с брашното и постепенно се добавя студеното прясно мляко. Сместа се посолява, поръсва се с черен пипер, разбърква се и се изсипва в предварително намаслена и набрашнена тава. Пече се около 10 минути на 140-150°С. След като се опече, се нарязва на еднакви правоъгълни парчета.

    2

Нарязаният на кръгчета лук за плънката се запържва в предварително загрятото в тиган масло. Задушава се 30-40 секунди и се изсипва царевицата. Прибавя се кубчето пилешки бульон, след 1 минута се поръсва с майораната и червения пипер и се оттегля от котлона.

    3

Пилешките гърди се сваряват, нарязват се на дребно и се смилат в кухненски робот. Прибавя се сместа от тигана и отново се разбива, така че да се получи пастет. Към него се добавя яйцето и се разбърква.

    4

В едната част на тестените правоъгълници се поставя от готовата плънката и се навиват рулца. Така получените канелони се поставят в йенски съд.

    5

Брашното за соса се запържва до златисто в малка тенджерка с предварително нагорещеното масло. Постепенно се налива студеното прясно мляко и се бърка, докато се получи гладка смес. Тогава се прибавя доматеното пюре и се поръсва с индийско орехче, сол и черен пипер. Оставя се да ври още 1-2 минути.

    6

Сосът се излива върху наредените канелони. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал. Ястието се пече на 180°С, докато кашкавалът се зачерви.