Пилешки руладини с плънка от спанак
Продукти (4 порции)
1 кг | пилешки гърди |
1 кг | спанак |
50 г | кедрови ядки |
500 г | тиквички |
1 стрък | риган |
300 мл | зехтин |
чери домати за украса | |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
В тенджера се кипват 3 л подсолена вода и в нея за около 2 минути се бланшират листата на почистения спанак. Отцеждат се и се оставят в съд с лед и студена вода. След няколко минути се изваждат, отцеждат се добре и се наситняват. Смесват се с кедровите ядки и се разбъркват. Ако е необходимо, се посолява.
- 2
Пилешките гърди се почистват, изтъняват се и се пълнят със спаначената смес. Затварят се, навиват се на руладини, които се пържат в част от зехтина за около 3–4 минути до златисто, като се овкусяват със сол и черен пипер. Слагат се в тава и се пекат около 10 минути в загрята на 220 градуса фурна.
- 3
Почистените тиквички се режат на шайби, овкусяват се с накълцания риган, зехтин и сол и се пекат на грил до готовност.
- 4
Готовите пилешки гърди се нарязват под ъгъл, гарнират се с тиквичките и чери домати и се сервират.