kaufland.bg/recepti
Пилешки сърца в сметаново-горчичен сос
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
500 г | пилешки сърца |
1 /2 стрък | праз |
1 | моркова |
1 скилидка | чесън |
200 г | заквасена сметана |
1 ч. ч. | пилешки бульон |
2 с. л. | олио |
2 с. л. | горчица |
1 /2 ч. л. | куркума |
1 | дафинов лист |
1 /2 връзка | копър |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Сърцата се почистват и горната им част се отрязва. Сваряват се заедно с дафиновия лист за около 30 минути.
- 2
Морковът и празът се нарязват на тънки ивички. Чесънът се наситнява.
- 3
Сварените сърца се запържват до златисто в малко олио. Към тях се прибавят зеленчуците и се пържат, докато омекнат.
- 4
Подправя се с куркумата, слага се горчицата и се налива пилешкият бульон.
- 5
Добавя се сметаната, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
- 6
Накрая се поръсва с наситнения копър и се поднася.