Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пилешки филенца с бадемова панировка

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

800 г пилешко филе
2 с. л. горчица
200 мл соев сос
800 мл олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
лимон за украса

за панировката:

3 белтъка
1 щипка сол
200 г филирани бадеми
1 /2 връзка магданоз
200 г брашно за паниране

Съвет

  • Важно е филенцата да са тънки, за да може при пържене да се избегне прегарянето на бадемите. Поднесете ги със салата от марули или с барбекю сос.


Приготвяне

    1

Филето се реже по дължина на средно големи парчета, които се овкусяват с горчицата, соевия сос, сол и черен пипер и се оставят в хладилник поне за 30 минути.

    2

Олиото се сгорещява в тиган. През това време се приготвя панировката. Белтъците със солта се разбиват на сняг в сух съд. Бадемите се смесват с наситнения магданоз в отделен съд.

    3

Когато олиото е достатъчно горещо, филенцата се овалват в брашното, потапят се в разбитите белтъци и накрая – в бадемите и магданоза. Пържат се до златисто.

    4

Готовите филенца се поставят върху чиния, покрита с кухненска хартия или обикновена салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.

    5

Сервират се украсени с резени лимон.