Пилешки филенца с бадемова панировка
Продукти (4 порции)
800 г | пилешко филе |
2 с. л. | горчица |
200 мл | соев сос |
800 мл | олио за пържене |
сол и черен пипер на вкус | |
лимон за украса |
за панировката:
3 | белтъка |
1 | щипка сол |
200 г | филирани бадеми |
1 /2 връзка | магданоз |
200 г | брашно за паниране |
Съвет
-
Важно е филенцата да са тънки, за да може при пържене да се избегне прегарянето на бадемите. Поднесете ги със салата от марули или с барбекю сос.
Приготвяне
- 1
Филето се реже по дължина на средно големи парчета, които се овкусяват с горчицата, соевия сос, сол и черен пипер и се оставят в хладилник поне за 30 минути.
- 2
Олиото се сгорещява в тиган. През това време се приготвя панировката. Белтъците със солта се разбиват на сняг в сух съд. Бадемите се смесват с наситнения магданоз в отделен съд.
- 3
Когато олиото е достатъчно горещо, филенцата се овалват в брашното, потапят се в разбитите белтъци и накрая – в бадемите и магданоза. Пържат се до златисто.
- 4
Готовите филенца се поставят върху чиния, покрита с кухненска хартия или обикновена салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.
- 5
Сервират се украсени с резени лимон.