Пилешко със зеленчуци за двама
Продукти (2 порции)
300 г | пилешки бутчета (обезкостени и без кожа) |
2 | сладки картофа |
1 | тиквичка |
1 глава | червен лук |
маслиново масло |
Приготвяне
- 1
В голямо найлоново пликче за съхранение с цип се сипват 3 с.л. маслиново масло, розмарин, чесънът, универсалната подправка, мащерка, сол и черен пипер. Добавят се и обезкостените пилешки бутчета.
- 2
Ципът на пликчето се затваря и то се размачква и обръща няколко пъти, за да се смесят съставките и да се покрие пилешкото с маринатата. Оставя се в хладилник за 20-30 минути, за да се маринова месото.
- 3
Върху тава с кухненска хартия се подреждат нарязаните на кубчета сладки картофи, тиквичката и червеният лук. Овкусяват се с 2 с.л. маслиново масло и щипка сол. Отгоре се подреждат маринованите пилешки бутчета. Печете се в предварително загрята на 200°C фурна около 30 минути, до готовност на пилешкото.